Wat is NCLG?

NCLG Achterhoek is een netwerk voor vertegenwoordigers van professionele partijen, werkzaam in het landelijk gebied van de Achterhoek en Liemers.

Wat wil NCLG?

Het doel van deze club is het organiseren en onderhouden van een vooraanstaand netwerk van partijen die in het landelijk gebied hoogwaardige producten en/of diensten leveren.

Wat doet NCLG?

De club richt zich met name op het bevorderen en in stand houden van de onderlinge contacten van de leden, het delen van kennis en het informeren van leden over ontwikkelingen met betrekking tot het landelijk gebied.

Jaarlijks organiseren de leden vier bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten bestaan telkens uit een combinatie van een actueel en/of vernieuwend onderwerp, streven naar ledenbinding en -werving.
Uiteraard ontbreekt ook gezelligheid niet. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een gezamenlijk diner, buffet of borrel.

De opzet van de bijeenkomsten varieert. Denk aan een bedrijfsbezoek, een excursie, een lezing, een presentatie, pitches, workshops of een combinatie hiervan. Door eigen leden of door gastsprekers.

Leden worden actief geïnformeerd en geprikkeld vanuit hun eigen vaktechnische discipline onderwerpen te beschouwen, hun mening te geven en kennis te delen.

Op deze wijze hoopt de NCLGA haar leden breed te informeren en te betrekken in kansen, ontwikkelingen en vernieuwing in het landelijk gebied. In het dagelijks werk kan men bovendien gebruik maken van elkaars expertise.

Wie zijn lid van de NCLG?

Leden van de NCLG zijn o.a. werkzaam in de makelaardij, accountancy, agrarische adviespraktijk, bij gemeenten, het bankwezen, rentmeesterij, landschapsbeheer, landinrichting, notariaat, software ontwikkeling, civiele techniek, bouw en geodesie. Gemeenschappelijk kenmerk is dat zij allen werkzaam zijn in het landelijk gebied.

Wat kenmerkt NCLG?

De leden dragen het netwerk; het initiatief ligt bij de leden
– Samen actief zijn: ontwikkelingen, kansen en vernieuwing signaleren en benutten
– Je eigen bedrijf  en sectoraal belang overstijgen / integraal kijken
– Gezelligheid, maar ook commercieel denken: What’s in it for us”?
– Open houding: begrip en respect voor elkaar, iets voor elkaar betekenen (noaberschap)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *